le passeggiate

De wandelingen

Wandelingen
Passeggiando per Milano

Wandelen door Milaan

Wat is er nu leuker om een stad te leren kennen zonder zelf te bedenken waar je heen “”moet”” gaan, waar de leukste plekken zijn? Niet steeds in je reisgidsje hoeven kijken of continue op je telefoon te zoeken welke weg je ook alweer moest hebben….

Nee, loop dan heerlijk met mij mee door deze bruisende stad en laat je verrassen!!

Ik heb twee verschillende basis stadswandelingen (route 1 en 2) van circa 2,5 uur. Ze beginnen en eindigen op het plein van de Duomo en zijn uit te breiden met extra`s. En sinds kort heb ik een route 3.

Korte beschrijvingen van de bezienswaardigheden tijdens de stadswandelingen vind je onder kopje “ Hotspots”.

Route 1

Een combinatie van prachtige vroegchristelijke kerken, Romeinse zuilen (San Lorenzo alle Colonne) Naviglie (kanalen) van Milaan, Parco Sempione en het Castello Sforzesco.”

Route 1 begint op het plein van de Duomo. Hier vertel ik iets over de geschiedenis van Milaan. Je krijgt van mij ter plaatse een plattegrond van de stad.

De wandeling gaat verder door de gezellige winkelstraat Via Torino langs vier kerken, waarvan we er bij twee naar binnengaan. De andere twee zijn optioneel.

We lopen via de zestien prachtige Romeinse zuilen: San Lorenzo alle Colonne en naar de basiliek van Sant` Eustorgio. Vanaf hier naar de Naviglie van Milaan; een kanalennetwerk, waarvan er nog drie in de stad zelf zijn terug te vinden. Met de metro gaan we terug vanaf station Porto Genova naar?

Hier 2 keuzes:
Of we gaan direct naar station Cadorna en lopen via Castello Sforzesco terug naar de Duomo  (de route van circa 2,5 uur)

Of we plakken er nog circa 40 minuten aan vast en pakken eerst de metro naar Sant` Ambrogio. We bekijken de prachtige vroeg- Romaanse kerk. Daarna met de metro naar station Cadorna en via Castello Sforzesco terug naar de Duomo.

Route 2

Is een afwisseling van de oude kunstenaarswijk Brera, het nieuwe Milaan met z`n wolkenkrabbers, Bosco Verticale en de grootste begraafplaats van Milaan; Cimetero Monumentale. Met de metro gaan we naar?

Vanaf hier 2 keuzes:

Of we nemen de metro vanaf Cimitero Monumentale direct naar Castello Sforzesco en daarna lopend naar de Duomo (de route van 2,5 uur)

Of we pakken direct de metro vanaf Cimitero Monumentale en gaan nog naar een ander nieuwbouwproject van Milaan, Tre Torries Citylife en vandaar met de metro naar Castello Sforzesco. Vanaf hier lopen we terug naar de Duomo.( circa 1 uur extra)

En natuurlijk zullen we onderweg ook stoppen voor een lekkere espresso bij een van de vele koffiebars in de stad.

Als je kiest voor een wandeling in de namiddag, kan je gelijk aanschuiven voor een heerlijke Apericena (zie hotspots) op een willekeurig terras. Maar een lunch (pranzo) in Milaan is ook niet verkeerd, helemaal als je een stuk gelopen hebt-;)

Route 3

Van kasteel tot wolkenkrabber…..

Een zeer afwisselend rondje van oud en nieuw Milaan inclusief een stuk door het prachtige Parco Sempione. 

Route 3 begint op het plein van de Duomo. Hier vertel ik iets over de geschiedenis van Milaan. Je krijgt van mij ter plaatse een plattegrond van de stad.

De wandeling gaat verder door de gezellige winkelstraat Via Dante en door naar Castello Sforzesco, Parco Sempione en de wijk Brera en via Scala theater weer terug naar de Duomo.

Deze route duurt ca. 2.5 uur en onderweg tijd voor koffie aan de bar. 

Wandelingen starten elke dag om 10.00 uur (wijzigen kan altijd in overleg) De wandelingen zijn allen privé. Drankjes en metro exclusief. 

Prijs per volwassene  €25

Kinderen t/m 12 jaar €10

Betalen kan na de wandeling contant of per tikkie.

Scroll naar boven
Scroll naar top